Na półce i na talerzu, czyli… powieści kulinarne

Biblioteka szkolna wzięła czynny udział w obchodzonym w szkole Tygodniu Języków Obcych.
Aby przybliżyć uczniom literaturę poszczególnych krajów zorganizowano wystawkę książek. Wyeksponowane woluminy przyciągały wzrok odwiedzających i skłaniały do wypożyczeń.
Na „dzień kulinarny” przygotowano wystawkę ścienną o książkach o tematyce podróżniczo – kulinarnej. Obecnie pozycje te cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Oprócz poznania nowych zakątków świata możemy, korzystając z zamieszczonych przepisów posmakować kuchni typowej dla danego regionu. I tutaj niespodzianka dla czytelników – pierogi ruskie serwowane w bibliotece!
Zachęcamy do czytania i…prób kulinarnych!

P1060431

P1060443

Ten wpis został opublikowany w kategorii Inne akcje, Spotkania. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *